Over ons

Bentley Opticiens is tegelijk een ouder en jong optiek bedrijf, een oudere jongere zou je kunnen zeggen.

Opgericht in 1952 door Richard Bentley, verkopen we nu al bijna 70 jaar kwaliteitsproducten…

Jong is onze nieuwste collectie modebrillen. Nieuw en modern, onze ogentest-apparatuur en computer slijp machines. Goed opgeleide, ervaren, en jaarlijks bijgespijkerde opticiens. In de loop der jaren hebben vele opticiens hun opleiding bij Bentley, als erkend opleidingsbedrijf, voltooid en zijn nu gewaardeerde opticiens overal in het land.

Roy van Kuik

Ik ben Roy van Kuik, sinds 2005 werkzaam bij Bentley en sinds 2019 eigenaar van Bentley. Gedurende de eerste jaren was het een bijbaantje; twee dagen per week deed ik ondersteunend werk. Nadat mijn studie aan de Haagse Hogeschool mis liep ben ik in 2008 begonnen aan de opleiding “Opticien Manager” en heb deze in 2011 afgerond. Recent heb ik nog een cursus gevolgd om beter prisma’s aan te meten. Prisma’s kunnen soms klachten oplossen waar mensen al dachten nooit meer van af te kunnen komen. Erg complexe maar interessante materie! Naast optiek heb ik ook interesse in fotografie, reizen en golfsurfen, het liefst gecombineerd. 

Erik Visser

Ik ben Erik Visser, sinds oktober 1986 werkzaam als bedrijfsleider bij Bentley Opticiens Voorschoten. Na het behalen van mijn opticiensdiploma heb ik eerst bij twee andere opticiens gewerkt. Daar heb ik de nodige ervaring op gedaan in alle aspecten van het optiekvak en heb o.a. het diploma optometrist en contactlens specialist behaald. Veel ervaring in het aanmeten van contactlenzen heb ik opgedaan tijdens mijn functie als ambulant contactlensspecialist in de regio Rotterdam.
Mijn werkzaamheden voor Bentley Opticiens zijn divers en omvatten alle aspecten van het optiek vak. Naast mijn interesse in alles wat met ogen te maken heeft ben ik een levensgenieter, ik reis graag en heb al heel wat landen bezocht. Ik ben sinds kort in het bezit van een mooie camper en ga hier heel Europa mee verkennen. Ik maak af en toe een motortocht, een diepzeeduik of doe aan andere watersporten.

Sander de Graaff

Ik ben Sander de Graaff, sinds augustus 2020 werkzaam als opticien bij Bentley opticiens. In juni 2020 heb ik mijn opleiding afgerond en ben ik gediplomeerd opticien. Tijdens mijn opleiding heb ik twee jaar bij een keten gewerkt en heb ik de nodige ervaring opgedaan om voor mijn studie te slagen. Na mijn studie heb ik besloten om mijn ervaring uit te breiden bij een zelfstandige opticien en ben ik bij Bentley opticiens uitgekomen. Ik heb een ontzettend leuk beroep uitgekozen wat elke keer een nieuwe uitdaging brengt. Het vak kent zowel een technische kant als een sociale kant waarin je met klanten moet communiceren over wat de beste opties voor de nieuwe bril zijn. Doordat het vak zoveel verschillende kanten bevat vindt ik het een enorm leuk en interessant beroep. Naast optiek vind ik het heel leuk om films/series te kijken en te gamen, ook ben ik fanatiek bezig met darten en vind ik het leuk om te hardlopen.

Bram van Zuilen

Ik ben Bram van Zuilen, sinds 2019 werkzaam bij Bentley Opticiens voorschoten. Ik studeer theoretische natuurkunde aan de universiteit Leiden en werk bij Bentley Opticiens als bijbaan. Een van de redenen waarom ik graag wilde werken bij een opticien, was het praktisch gebruiken van bepaalde kennis die ik opgedaan had bij mijn studie. De combinatie van theoretische kennis en praktische handigheid boeit me nog steeds!

Recentelijk heb ik meerdere trainingen gevolgd om de fijnere kunsten van het vak beter te kunnen. Ik heb bijvoorbeeld een cursus bril afpassen gevolgd bij de NUVO (Nederlandse Unie Voor Optiekbedrijven). Daarnaast heb ik veel geleerd van mijn ervaren collega’s in de winkel.

Naast mijn interesse in optiek en natuurkunde speel ik ook graag rugby en ben ik veel bezig met lezen, filosofie en in het algemeen nieuwsgierig zijn.

Cees Obbens

Ik ben Cees Obbens, tot 2019 was ik eigenaar/directeur van Bentley. Misschien komt u mij tegen in de winkel als één van de andere opticiens op vakantie is. De laatste jaren probeer ik iets vaker te reizen. Oh ja, ik ben een fanatiek golfer met handicap 21,5.